^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

ПРОЧЕТИ И ТИ !

На 03.10.2014 година се проведе традиционният урок по литература  –  любима книга, прочетена през лятото, под надслов ПРОЧЕТИ И ТИ! Шестокласниците от ПМГ „Св. Климент Охридски”, под ръководството на г-жа Амбова, подготвиха презентациите си с голямо старание, защото любимата им книга трябваше да бъде представена не само пред съученици, но и пред петокласниците от същото училище. 

Задачата не е лесна, за да бъде изпълнена, трябва да се съчетаят знания  от два учебни предмета. Информационните им умения им помогнаха атрактивно да за-познаят аудиторията с автора и сюжета на произведението,  а  уроците  по литера-тура им помогнаха да постигнат емоционално въздействие и интерес към информаци-ята. Учениците знаеха, че книгата не може да се нарече литература, докато не бъде прочетена  и не накара читателя да стане съпричастен към героите или сам не се пос-тави на тяхно място.