^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

ПРИЗИВ

В продължение близо на четири и половина века (от XV до 40-те години на XIX век) единствените огнища на образование са килийните училища - манастирски, църковни и частни. Един от светилниците по онова време е Девическото училище в Сопот,  описанио в романа "Под игото" на патриарха на българската литература Иван Вазов.
Днес  тази национална светиня се руши.

Клуб „Да съхраним българското” призовава  достойните приемници на първата Гимназия на нашия град, възпитаниците наПМГ "Св. Климент Охридски", да се включат в благотворителната инициатива за събиране на средства, които ще подпомогнат ремонтирането на Радиното училище в Сопот. 

Да съхраним паметниците на  българската духовност!
За повече информация-виж Facebook .