^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Награди от състезание по информационни технологии – Благоевград

Състезанието по информационни технологии, проведено от 23 до 25 март, 2018 г. завърши успешно за учениците от ПМПГ „Св. Кл. Охридски“ – Монтана. Организатори на проявата бяха 7-мо СУ „Кузман Шапкарев“ , ЮЗУ „Неофит Рилски“, РУО – Благоевград и Община Благоевград. Учениците бяха оценявани от преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“, Технически университет – София, Нов Български Университет и Американски Университет в България.

Всички ученици на ПМПГ „Св. Кл, Охридски“ се представиха успешно. В категория „Групов проект 5-8 клас“ първо място спечели екипът Цветослав Илиев – VIII А клас, Ваня Трайкова и Мари Луканова – VII клас с проект на тема „Етнографски области, знаци на паметта“. Проектът включва електронни таблици, презентация , анимация и аудио обработка. В категория „Мултимедийни клипове 9-12 клас“ второ място завоюва Михаил Ангелов от IX Б клас, а другият представител на ПМПГ „Св. Кл, Охридски“ Калоян Зарков от IX Б също успя да влезе във финалите и се нареди на престижното шесто място. Видеоклиповете отново бяха върху темата на състезанието за етнографските области.

В трудната категория „Самостоятелни компютърни приложения“  Цветелин Костадинов и Радостин Бориславов от X Б клас с преподавател Илиян Ценков спечелиха трето място с проект „Crusaders Gauntlet“, който представлява работещ прототип на ръкавица, която работи вместо мишка. Учениците спечелиха своите награди в конкуренция с участници от Пловдив, Благоевград, Бургас, Ямбол, Сандански, Петрич и други.

Участниците бяха подкрепени от Съюза на математиците в България, секция Монтана.