^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2018

„Състезание по английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.
Участвай и покажи какво знаеш! Състезавайте се с най-добрите в света!”

Това е новият формат на състезанието. Учениците на ПМПГ от 5 до 11 клас и тази година взеха  активно участие в училищния кръг през март като се представиха отлично.

До национално ново достигнаха:

Петър Илиянов Тодоров  5 клас- 100 точки/100 максимални

Мария Стефанова Костова 7 клас- 98 т./100

Иван Емануилов Макавеев 8 клас- 100 т./100

Лорета Георгиева Йорданова 9 клас- 92 т./100

Антоан Бисер Георгиев 10 клас- 84 т./100.

Националното състезание се проведе на 14 април в старопрестолното Велико Търново.

Новият международен формат се оказа огромно предизвикателство за около 500 ученици, решили да покажат знанията си по английски език.

И тази година Мария Костова от 7 клас е национален победител, тя се класира на трето място за ниво А2 на Европейската езикова рамка. Мария е  нашият миналогодишен медалист от състезанието, през април 2017 тя се класира на първо място. Браво за Мария!!! Поздравления за нея и за  учениците на ПМПГ, които участваха във всички кръгове на състезанието и показаха високо ниво на лична мотивация, знания и конкурентноспособност.

За  високите резултати на учениците на ПМПГ „Св. Климент Охридски” Монтана училищният координатор г-жа Нели Йорданова предаде на ръководството на гимназията специална грамота, връчена ни в Деня на Кеймбридж и ежегодната конференция на Асоциацията, проведени на 12 май в град София.

За пореден път доказваме, че ПМПГ Монтана е знак за качество и  гаранция за успех.