^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ПМГ”Св. Кл.Охридски” участва в състезанието Spelling Bee'2015

За втора поредна година учениците от 5, 6 и 7 клас на ПМГ участват в националното състезание по правопис на английски език. Училищният кръг се проведе на 6 март в регионална библиотека 'Гео Милев'. В него се състезаваха 23 трудолюбиви пчелички, които в продължение на няколко месеца учеха 500 думи от предварителния списък.Те показаха много знания по спелуване, демонстрирахаумения за представяне пред публика и засилиха мотивацията си за изучаване на езика.

Шестокласникът Даниел Цветанов Дамянов се класира на първо място, а медала за второ място заслужи Йоана Христова Маркова, която е съученичка на Даниел. Йоана е победител и от миналогодишния училищен кръг. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в град Враца. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

Всички учасстници получиха грамоти и предметни награди от организатора на състезанието.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook