^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

XI НОИТ

От 13 до 15 май ПМГ-Монтана за пореден път бе домакин на Националния кръг на Олимпиадата по Информационни технологии. Нашата гимназия е с богати традиции в организирането и провеждането на състезания от подобен ранг. Затова се превърна в предпочитан домакин, даващ възможност десетки млади хора да премерят сили в сферата на информационните технологии.

  Олимпиадата по информационни технологии (ИТ) се провежда в три кръга – общински, областен и национален. За участие в нея се допускат всички ученици от V до XII клас, които участват в две състезателни групи – една от V до VIII клас включително и друга от IX до XII клас. Те разработват собствен проект под ръководството на научни ръководители. За явяване на Националния кръг се допускат до 20 проекта във всяка категория, които
се определят от Националната комисия на базата на представените проекти и документация измежду допуснатите от областните комисии.
На последния, присъствен кръг, участниците представят своите проекти пред компетентно жури и решават теоретичен тест. Теглото на теста в крайната оценка на всеки един участник в националния кръг на олимпиадата е 70%. Останалите 30% се формират от качествата, представянето и защитата на разработения проект. Жури с председател проф. д-р Красен Стефанов класира участниците в петте категории: Уеб-сайт (5-8 клас), Мултимедия (5-8 клас), Интернет приложения (9-12 клас), Приложни програми (9-12 клас) и Мултимедийни приложения (9-12 клас).
За пореден път ПМГ имаше свои представители на олимпиадата. До финалния кръг бяха допуснати Антон Васков Колов (8 клас) с проект "The Room" - в категория "Уеб сайт" и Кристиян Боянов Крумов (11 клас) и Виктор Силвиев Кирилов (10 клас) в категория "Интернет приложения" с проект "Военна онлайн стратегия Balkanik wars". И тримата ни участници се представиха отлично. Антон успя за заеме ПЪРВО МЯСТО на теста с 97 от 100 възможни точки и това му отреди ТРЕТО МЯСТО в генералното класиране в групата на 5-8 клас. Проектът на Кристиян и Виктор бе класиран на ВТОРО МЯСТО в категория "Интернет приложения". След теста в генералното класиране Кристиян е ОСМИ (лауреат на олимпиадата).
Да пожелаем на момчетата нови, още по-големи успехи и нови, още по-стойностни проекти, с които да радват всички нас :)

  

 

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook