^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Двадесет и четвърти турнир „Черноризец Храбър”

 

Математиците на ПМГ дадоха старт на Климентовите дни, посветени на 100 годишния юбилей на училището. На 31 октомври 90 ученика от V до XIIклас, ръководени от Мария Еленкова, Пепа Петрова, Дора Стоянова и Стефчо Наков, участваха в Двадесет и четвъртия есенен математически турнир „Черноризец Храбър” в град Враца. Турнирът е национален и се организира от Института по математика към БАН.С нас пътуваха и двама четвъртокласника – Калоян и Ивайло от IVОУ, надявам се бъдещи ученици на ПМГ.

 Но всичко по реда си… Само, който не е изминавал с 90 ученика маршрута Монтана – Враца – Монтана, само той не е изпитал истинското удоволствие наречено „пътуване с влак” – незаменими 2 по 60 минути от живота и на учители и на ученици. След това мероприятие младежите се отдадоха на настроението на измисления Хелуин (но за това друг път), а преподавателите на сладка ободрителна дрямка, прекъсвана от кошмари и поредното броене на учениците по списък. Враца ни посрещна тъжно и малко нещастно, небето се беше намръщило, но от време на време ни изпращаше и по някоя случайна слънчева целувка. Може би подозираше, че учениците от ПМГ „Св. Климент Охридски” са дошли да поразвалят празничното настроение на врачани и да им пооберат наградите (е, ако трябва да сме искрени, те понякога  си ни го връщат на Монтанска земя). А за резултатите – ами най-важният е, че се върнахме живи, здрави, малко поизмръзнали, но доволни. Но все пак, на състезание - като на състезание,  ето и малко класиране:

Най-добре се представиха Виолета Кастрева – VI клас – втора с една точка след победителя, Даниел Цветанов - VIIклас също втори. Четвърти се класираха Мирослав Цветанов – V клас, Иван Еамнуилов VIклас,  Милица Красимирова XIклас и Борислав Володиев –XIIклас. Радостно е и, че във всички класове в челната десетка имаме поне по 3 – 4 представители на ПМГ Монтана.

От името на цялата математическа колегия – ПОЗДРАВЛЕНИЯ и БЛАГОДАРНОСТИ на учениците и техните родители за издигането на математическия авторитет на ПМГ!

И не на последно място – искрени благодарности на г-жа Ани Амбова, която отново се впусна с нас в авантюрата наречена МАТЕМАТИКА и на г-жа Цветелина Цветкова, получила днес бойното си кръщение в битка с точните науки (и с още по-точните математици на ПМГ).

За ПМГ от Враца -  Стефчо Наков

 

 

 

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook