^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Наш ученик – на първата СофтУниада

 

Първото издание на "СофтУниада - модерната олимпиада" се проведе на 9 и 10 януари 2016 г. в Софтуерния университет в София. СофтУниада е състезание по програмиране и разработка на софтуерни продукти. Над 500 студенти и ученици бяха регистрирани за участие, като до финала за представяне и защита на живо бяха допуснати най-добрите 45 проекти, селектирани от жури.

Антон Колов, ученик от 11а клас на ПМГ-Монтана, в отбор с Ивета Македонска от СМГ, се състезаваха в категория  “уеб разработка”, старша възраст (16+) и бяха допуснати до финалния кръг. Те представиха проекта си Codestairs. Проектът представлява интелигентна система заавтоматично събиране, анализиране и организиране на различни обучителни ресурси по програмиране от интернет.

Codestairs предизвика интереса на журито и беше поставен на пето място, изпреварвайки много проекти на студенти и ученици от цялата страна. Някои от най-големите софтуерни компании забелязаха Антон и неговата партньорка и ги спонсорираха, за да продължат да развиват проекта си и да помагат на ИТ индустрията чрез него.

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook