^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ПМГ”Св. Кл.Охридски” участва в състезанието Spelling Bee 2016

За трета поредна година учениците от 5,6 и 7 клас на ПМГ участват в националното състезание по правопис на английски език. Училищният кръг се проведе на 29 февруари в регионална библиотека 'Гео Милев'.В него се състезаваха 20 трудолюбиви «пчелички», които в продължение на няколко месеца учеха 500 думи от предварителния списък.Те показаха много знания по спелуване, демонстрираха умения за представяне пред публика и засилиха мотивацията си за изучаване на английски език.

Гергана Даниел Йорданова от 6 клас се класира на първо място. Тя спелува правилно думата thumb и победи Виктория Бориславова от 6 клас, която се класира на второ място. И двете ученички се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в Монтана, в актовата зала на гимназията. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София.
Всички учасстници получиха грамоти и предметни награди от организатора на състезанието.
В седмицата от 27.02 до 02.03 6500 ученици от 274 училища в България се включиха в оспорваната надпревара по спелуване на английски език.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието. 

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook