^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Школи

В ПМГ функционират няколко Школи, в които активно участват ученици от 5 до 12 клас. Тяхната дейност не се ограничава само до работа в учебния час. Те учат, п;оотделно или в екип работят по проекти, участват в олимпиади и състезания, печелят награди.

Тук можете да научите повече за техните цели и задачи, за дейността им, за изявите на учениците ни и за постигнатите успехи.

Школа по WEB-дизайн

В последните години едни от най-големите успехи на възпитаниците на ПМГ са именно в сферата на информационните технологии. Наши ученици ежегодно са класирани за участие в националния кръг на Олимпиадата по ИТ, където печелят челни позиции. През учебната година участваме в почти всички национални състезания, организирани от МОН или от частни фирми. В ПМГ вече цяло десетилетие функционира Школа по Web-дизайн, която за този период се утвърди като притегателна сила за учениците, интересуващи се от информатиката и информационните технологии. От пет години работим по Национална програма „С грижа към всяко дете”, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади” и по проект за съфинансиране на Американска фондация за България. Постигнатите резултати на национално и международно ниво са показателни за натрупания опит.

Прочети още...

Школи по математика

Извънкласната дейност по математика в ПМГ „Св. Кл. Охридски” е с традиции. Тя е продължение на школите по математика с учениците от IV до VII клас.

Учениците от паралелките с профилирано изучаване на математика имат възможност не само в часовете по свободно избираема подготовка , а и в школите по математика да се развиват в любимата област.

В Гимназията са сформирани  три школи по математика:

 • школа  по математика с  16 ученици от VIIIа,VIIIб класове с ръководител Стефчо Наков;
 • школа по математика с 14 ученици от  Xа,Xб класове с ръководител Павлина Герасимова
 • и  школа по математика с ученици от XIа,XIб класове с ръководител Пепа Аврамова,  която  е  по Проект „С грижа за всеки ученик”.

Прочети още...