^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Школа по WEB-дизайн

В последните години едни от най-големите успехи на възпитаниците на ПМГ са именно в сферата на информационните технологии. Наши ученици ежегодно са класирани за участие в националния кръг на Олимпиадата по ИТ, където печелят челни позиции. През учебната година участваме в почти всички национални състезания, организирани от МОН или от частни фирми. В ПМГ вече цяло десетилетие функционира Школа по Web-дизайн, която за този период се утвърди като притегателна сила за учениците, интересуващи се от информатиката и информационните технологии. От пет години работим по Национална програма „С грижа към всяко дете”, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади” и по проект за съфинансиране на Американска фондация за България. Постигнатите резултати на национално и международно ниво са показателни за натрупания опит.

От самото начало на своята дейност Школата се превърна в своеобразна „работилница” за проекти, повечето от които взеха участие в различни национални състезания и турнири. Показателен факт е, че нашите ученици завоюваха всички възможни отличия през годините. Списъкът с награди и постижения е твърде дълъг. Ние накарахме конкурентите ни да се съобразяват с нас и да говорят за Монтана с респект, извоювахме си уважението на почти всички престижни ВУЗ-ове, с които поддържаме професионални контакти. Освен това наши проекти вече са притежание на Общинска библиотека „Гео Милев” и Исторически музей – Монтана, на които вече два пъти правим дарение. Партньори в нашата работа са преподаватели от ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски”, ПУ „Паисий Хилендарски”, Технически университет – Габрово, фирма Microsoft, РАТАРИ и др. Разбира се цялата ни дейност не би могла да се осъществи без партньорството ни с Вас, приятели от АФБ, за което от сърце Ви благодарим!

Школата по WEB-дизайн се провежда два пъти седмично в рамките на четири учебни часа. Учениците са разделени на две групи - начинаещи и напреднали. В самото начало на учебната година се сформират няколко екипа, всеки от които получава собствен проект, по който работи през цялото време, обучавайки се по този начин. В преподаването освен учител са ангажирани и ученици, показали знания и постигнали успехи на различни състезания през годината. Проектите се разработват в процеса на усвояване на новия материал, който се прилага на практика. В края на годината всички проекти се представят пред публика, а най-добрите получават шанс да участват в някое от многобройните състезания по информационни технологии.

Основните ни цели са:

 • да съберем на едно място ученици от различни възрастови групи, но с общи интереси в сферата на ИТ и с общи цели пред себе си
 • да дадем основата, върху която учениците сами биха могли да надграждат своите знания и самостоятелно да разучават новите технологии и похвати
 • да изградим екипно мислене у тях
 • да изградим у тях умение да планират своята работа, да определят срокове и да ги спазват
 • да преодолеем психологическата бариера от „пълната зала”
 • да ги научим да демонстрират, защитават и рекламират своя труд
 • да и научим как да оформят документация на проекта си
 • да дадем шанс на най-добрите ни ученици да се изявяват като лектори и ръководители на по-малки свои съученици, да усетят какво е да „бъдеш от другата страна на катедрата.