^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Посещение в Брюксел

Ученици от ПМГ „Св. Климент Охридски“ – Монтана, посетиха столицата на обединена Европа – Брюксел. Целта на пътуването бе запознаване с европейските институции. То се осъществи благодарение на конкурс за обучение на ученици по теми, свързани с Европейския съюз. Конкурсът бе организиран от Европейската комисия. Заслугата за спечелването му принадлежи на г-жа Юлия Първанова – старши учител по английски език. След успешното си представяне на състезания по въпроси за евроинтеграцията, правото да посетят Брюксел завоюваха Антония Светлинова и Любомир Иванов от елитната гимназия. Те бяха част от групата на преподаватели и ученици от различни краища на България.

 “За мен беше интересно да науча колко сложна и добре организирана е работата на Европейския парламент и Европейската комисия, и колко много са различните длъжности в тези институции. Вече съм подготвена да разясня на съучениците си и как се провеждат изборите за евродепутати.” – сподели Антония. Актуалните проблеми пред ЕС също бяха разяснени на подрастващите от експерти.

Интересна за тях бе обиколката на забележителностите в Белгийската столица - Атомеума, парка Мини-Европа и емблематичната статуя Манекен Пис.

Тони Левонтова

Copyright © 2019. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook