^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Посещение в Брюксел

Ученици от ПМГ „Св. Климент Охридски“ – Монтана, посетиха столицата на обединена Европа – Брюксел. Целта на пътуването бе запознаване с европейските институции. То се осъществи благодарение на конкурс за обучение на ученици по теми, свързани с Европейския съюз. Конкурсът бе организиран от Европейската комисия. Заслугата за спечелването му принадлежи на г-жа Юлия Първанова – старши учител по английски език. След успешното си представяне на състезания по въпроси за евроинтеграцията, правото да посетят Брюксел завоюваха Антония Светлинова и Любомир Иванов от елитната гимназия. Те бяха част от групата на преподаватели и ученици от различни краища на България.

 “За мен беше интересно да науча колко сложна и добре организирана е работата на Европейския парламент и Европейската комисия, и колко много са различните длъжности в тези институции. Вече съм подготвена да разясня на съучениците си и как се провеждат изборите за евродепутати.” – сподели Антония. Актуалните проблеми пред ЕС също бяха разяснени на подрастващите от експерти.

Интересна за тях бе обиколката на забележителностите в Белгийската столица - Атомеума, парка Мини-Европа и емблематичната статуя Манекен Пис.

Тони Левонтова