^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Нашите успехи

Много са наградите, украсили витрината на успехите на ПМГ. През годините редица наши ученици завоюваха прозпви места на различни международни, национални, областни олимпиади и състезания. Тук можете да се запознаете с успехите на нашите ученици.

Национално състезание по речеви и комуникативни умения на английски език-2016

На 19 и 20 ноември 2016 г. град  Велико Търново бе домакин на „ Национално състезание по речеви и комуникативни умения на английски език“.  Осмокласникът Габриел Шумански от ПМПГ „Св. Климент Охридски“  достойно представи презентацията си на тема: „Малко е необходимо да се направи  живота щастлив; всичко е в нас самите; в начина на мислене“.  Пореден успех в навечерието на патронния празник и отбелязване на  Климентовите дни в гимназиятa!

 

Прочети още...

XXV национален математически турнир „Черноризец Храбър“

За учениците от ПМПГ „Св. Кл. Охридски“ месец ноември започва с Ден на будителите, който е старт на Климентови дни, дни посветени на патрона на училището. Първата проява от тези дни е участието на математиците в XXV национален математически турнир „Черноризец Храбър“, организиран от Института по математика и информатика към БАН.

Прочети още...

Резултати 7. Клас НВО ПМГ „ Св. Кл. Охридски“

 ПМГ „Св. Климент Охридски” е на първо място в областта.

            Успешно    завърши   националната   проверка    2016  година   7. клас.   В ПМГ  „Св. Климент Охридски”, град Монтана се обучават 29 седмокласници. Статистическата равносметка за постигнатите резултати е следната:

Прочети още...

ПЪРВО МЯСТО В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС „ТЪПАН БИЕ, ХОРО СЕ ВИЕ”

Кристина Стоянова Иванова от  9 клас спечели първо място в престижния международен конкурс за детска рисунка”Тъпан бие, хоро се вие”. Творбата й бе отличена сред близо 3000 рисунки на деца от цял свят. Това е ежегоден конкурс, организиран от община Монтана, съпътстващ  международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев”. В конкурса участваха рисунки на деца от 32 различни националности от 4 континента.  Наградата си талантливата деветокласничка получи от кмета на община Монтана по време на откриването на празниците.

Прочети още...

Наградените от фотоконкурса „Обичам българската природа”

В навечерието на най-светлия празник 24 май бяха наградени победителите от фотоконкурса „Обичам българската природа”. Димитър Радославов, Ивелина Стоянова и Аника Славелин получиха своите отличия лично от директора на ПМГ „Св. Климент Охридски” г-жа Бойка Симеонова.

Прочети още...

Сребърен медал от националната олимпиада по ИТ

 

От 13 до 15 май в град Хисаря се проведе Националният кръг на олимпиадата по информационни технологии. След няколко поредни години, в които домакин беше нашето училище, сега бяхме особено ентусиазирани да посетим красивата и гостоприемна Хисаря.

До участие в национален кръг бяха допуснати двама наши ученици, които бяха разработили своите проекти в екип с ученици от други градове: Антон Васков Колов (11 клас) в екип с Ивета Македонска от СМГ са автори на проекта Codestairs (Интернет приложения) и Дейвид Пламенов Димитров в екип с Теодор Вълчев от ПГИИ-Търговище разработиха ArchDrawer (Приложни програми).

Прочети още...

Национална ученическа конференция по гражданско образование

 

На 22 и 23.04.2016 г. в град Добрич се проведе заключителният етап на Националната ученическа конференция по гражданско образование „Семейство – училище - общество”. Пред авторитетно жури от университетски преподаватели с председател г-н Коста Костов - главен експерт по философия в МОН, Диана Михайлова – Xa клас в категория „есе” и Цветослава Борисова – Xб клас в категория  „презентация” представиха и защитиха своите творби, разкриващи връзката между развитието на личността и трите институции: семейство, училище, общество.

Прочети още...

Copyright © 2019. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook