^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Математически турнир “Черноризец Храбър”

В Климентовите дни, посветени на патронния празник на математическата гимназия, математиците от V до XII участваха в математическия турнир “Черноризец Храбър”. Този турнир се провежда на първи ноември и е посветен  на Деня на народните будители.

Турнирът е иницииран от Института по Математика и информатика  към БАН и тази година е неговото двадесето издание.

В пътуването до град Враца за участие в турнира се включиха  най-много  петокласници - 19, 6- шестокласници, 14- седмокласници, 6 -осмокласници и 8 - дванадесетокласници,  всички с амбицията - да се представят колкото се може по-добре.

Час и половина всички се работиха върху трудните задачи и постиганха много добри резултати.

От петокласниците най-добре се представи Деян Борисов Цветков - второ място с резултат 93 точки. В шести клас най-доброто представяне е на Михаела Ивайлова Митева – 110 точки и трети резултат, Диана Димитрова Михайлова – четвърти резултат със 100 точки. От седмокласниците е нашия победител: Венислав Стелианов Върбанов първо място със 125 точки и Полина Илиянова Петкова – трето място с 94 точки. Сто и петнадесет точки класираха осмокласникът Виктор Петров Славейков на второ място. И при дванадесети клас, където нашите участници бяха повече от състезателита на област Враца, първи се класира Владимир Иванов Владимиров със 111 точки и трети Атанас Петров Славейков със 101 точки.

Честита победа на победителите и пожелания за успех в следващите състезания!