^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

International_house

Не е нужно винаги да си пръв, за да се чувстваш победител!

На 19 ноември 2011 година отбор на ПМГ „Св. Климент Охридски” Монтана от 11 и 12 класове, включващ учениците Ивайло Пламенов Александров -11 а, Мартин Емилов Йочев – 12 а и Иво Бойков Михайлов – 12 б , взе участие в полуфинален кръг на състезание, организирано от Интернешънъл Хауз – София и съдействието на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. 

Нашият изцяло мъжки отбор показа отлични знания в области като математика, история, биология, музика, изобразително изкуство, кино и музикални умения! Състезанието се проведе на английски език ! Самите организатори са от Великобритания и не говорят български език! Момчетата бяха страхотни , но този път заеха второ място, което никак не е малко!
Състезанието е първо по рода си в България и ние с право можем да се гордеем с възпитаниците на ПМГ „Св. Климент Охридски”!

Браво момчета!!!!
Златка Вълкова – ст.учител по англ.език