^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

УчИМИ'2012

На 21.01.2012 в град Габрово за дванадесета поредна година се проведе сесия на Ученическия институт по математика и информатика към Института по математика и информатика на БАН. Нашето училище е с прекрасни традиции и спомени от този форум. Статистиката показва, че само 4-5 училища от Република България имат отлично представяне във всичките сесии на УчИМИ през годините и естествено ПМГ – Монтана е сред тях. Тази година групата на гимназията бе малка, но доста успешна. 

Участвахме с 3 проекта в областта на информационните технологии. Единственото изпитание за младите IT специалисти беше нечовешкото пътуване, при което на практика се доказа, че пътят съвсем не е равен на скоростта по времето, но законите на физиката в Габрово и при зимни условия не действат. Действат, обаче законите за традицията и логиката, а те подсказват само едно –УСПЕХ. С грамота за отлично представяне бяха отличени Кристиян Боянов-X Б клас и Виктор Силвиев – IX Б клас, а за много добро представяне – Мариян Пепов, Владислав Руменов, Денислав Първанов и Иван Александров, всички от X Б клас. По време на сесията журито отбеляза традициите на ПМГ в работата на института и специално ролята на научния ръководител на проектите Красимир Асенов.

Хроникьор на успехите по математика, информатика и ИТ – Стефчо Наков