^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Лятна академия по ИТ – Девин

Момичета от ПМГ „Св. Климент Охридски” – Монтана получиха сертификати преди учебната година да е започнала. Нина Ценкова от IX Б клас, Диана Димитрова от IX A клас и Цветелина Ценкова от X Б клас завършиха лятната академия по ИТ и Визуални изкуства „Аз мога тук и сега” в град Девин.

Освен практическия опит, който натрупаха в избраната от тях категория „Видеоклип”, те слушаха лекции по следните теми: "Дигитална сигурност на личността в социалния Интернет", "Що е то HTML&CSS, JS?", "Що е то .NET?", "Рекламни формати в уеб", "Професионално ориентиране", "Модели за правене на пари в Интернет", "Стереотипи и PR", "Памет, креативност и генериране на идеи", „Предприемачество". Ученичките участваха и в отборната надпревара на екипи от различни градове, като отборът Cog Graphics на Нина Ценкова зае второ място, а отборът Superhosting.bg на Цветелина Ценкова – трето място.

Бистра Цонева