^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Награда на Президента на РБ

За втори път ученик на ПМГ получи най-високото президентско отличие за дейността си в областта на информационните технологии. На специална церемония в Гербовата зала на Президентството Кристиян Боянов получи Грамота „Джон Атанасов“ за постигнатите от него високи резултати при подготовката и състезанията в областта на информационните технологии. Тя му беше връчена лично от държавния глава Росен Плевнелиев. Отличени бяха и неговите преподаватели г-н Красимир Асенов и г-н Стефчо Наков.  

Кристиян завърши ПМГ през тази календарна година. Понастоящем е студент във ФМИ на Софийския университет, специалност „софтуерно инженерство“. Той е носител на седем поредни титли от ученическата конференция по математика и информатика, двукратен лауреат е на Националната олимпиада по информационни технологии, има редица други награди от състезания и конкурси.
Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България, учредена на името на създателя на първия електронен компютър - известният учен от български произход Джон Атанасов, се връчва от 2003 г. в подкрепа на личните постижения на младите български изследователи, работещи в сферите на информатиката и информационните технологии.
От 2012 г. започва връчването на две грамоти „Джон Атанасов – за прилагане на научни постижения в практиката и за разработки с голям обществен принос“ и две грамоти „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“ за учениците, постигнали най-високите резултати в международните ученически олимпиади и състезания по информатика и информационни и комуникационни технологии, и екипите, които са ги подготвили.
Носителите на отличията „Джон Атанасов“ се определят от Комисия, с участието на водещи изследователи и практици в областта на информационните и комуникационни технологии.
ПМГ е особено горда, защото една от първите присъдени награди бе на друг наш ученик – Александър Коларски. Без да твърдим, че сме единственото училище в страната, постигнало този дубъл, смело можем да се гордеем, че сме единствени в северозапада. Звучи нескромно, но е факт :)