^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

VI Есенен математически турнир

На 10.11.2012 в София се проведе VI Есенен математически турнир. Състезанието се организира от СМБ, СМГ и домакините от 125 СОУ „ Проф. Боян Пенев”. Форумът е и част от мероприятията за подбор на националните отбори по математика на Република България за Балкански и Международни олимпиади.

ПМГ „Св. Климент Охридски” участва с ученици от X и XI клас от групата „Олимпийска математика” по проект УСПЕХ с ръководител Дора Стоянова, като правоучастието бе за сметка на СМБ – Монтана. 

В състезанието участваха над 400 ученика от цялата страна, като повечето от тях бяха от водещите математически гимназии в София, Варна, Бургас. От Монтана най-добре се представиха Михаил Марков - XI клас и Антонина Грозданова - Х клас. Поради финансови и транспортни проблеми ПМГ не се включи с пълни състави по класове и не взе участие в крайното отборно класиране.

За ПМГ от София
Стефчо Наков