^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

УчИМИ'2015

От 16 до 18 януари в Пловдив се проведе 15-та Ученическа конференция на Ученическия институт по математика и информатика. ПМГ неизменно участва в мероприятията на УчИМИ от самото му учредяване. Там ученици разработват проекти, които представят пред жури и публика. Най-добрите получават Грамоти, а зрелостниците се приемат без конкурсен изпит в Пловдивски университет. 
Тази година от ПМГ участваха 4 ученици, които представиха три проекта. 
 • Виктор Кирилов и Александра Александрова от 12Б с проект „Система за организиране на документи Shelves“
 • Даниел Василев от 12А с проект „ArchTech – Система за екипно изграждане на изображения“
 • Антон Колов от 10А с проект „Checkmark – електронен дневник за българското училище“
Проектите на Виктор, Александра и Даниел бяха отличени с Грамота за Отлично представяне, а авторите им вече са студенти в ПУ. Антон получи грамота за Много добро представяне. 
Радостта на нашите ученици бе споделена от г-жа Ксения Йотова – директор на ПМГ и г-н Красимир Асенов, ръководител на групата, които придружаваха отбора.
Сега предстои подготовка за Пролетната сесия на Ученическия институт, която ще се проведе през април.
Да поздравим екипа за отличното представяне и да им пожелаем много нови успехи на предстоящите им състезания.