^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Две престижни литературни награди

Нанси Борисова от 12 'А' клас и Борислав Вълов от 11 'А' клас се радват на нови литературни постижения. Този път и двамата са отличени с първи места в една и съща възрастова група. Подобно класиране в такъв голям и престижен конкурс е голям успех за гимназията. Творческата надпревара е от национален ранг, а домакин и организатор е Младежки център - гр. Хасково. 
Темата на конкурса беше "Чудото любов" по случай 14 - ти февруари - Денят на влюбените. Единадесетокласникът и дванадесетокласничката получиха по една грамота за отличие, ваучери за безплатно пазаруване в книжарница "Приятели" и малки статуетки. Да им пожелаем успех за следващата изява!