^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

ПМГ”Св. Кл.Охридски” участва в състезанието Spelling Bee'2015

За втора поредна година учениците от 5, 6 и 7 клас на ПМГ участват в националното състезание по правопис на английски език. Училищният кръг се проведе на 6 март в регионална библиотека 'Гео Милев'. В него се състезаваха 23 трудолюбиви пчелички, които в продължение на няколко месеца учеха 500 думи от предварителния списък.Те показаха много знания по спелуване, демонстрирахаумения за представяне пред публика и засилиха мотивацията си за изучаване на езика.

Шестокласникът Даниел Цветанов Дамянов се класира на първо място, а медала за второ място заслужи Йоана Христова Маркова, която е съученичка на Даниел. Йоана е победител и от миналогодишния училищен кръг. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в град Враца. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

Всички учасстници получиха грамоти и предметни награди от организатора на състезанието.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.