^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Даниел с трета награда от Национално математическо състезание

От 27 до 29 март 2015г във Варна и Бургас се проведоха 34-те Пролетни математически състезания.
Пътуването на учениците от ПМГ „Св. Кл. Охридски“ се осъществи с любезното съдействие на Община Монтана, а останалите разходи по участието пое Гимназията.
Над 750 деца от 4 до 8 клас решаваха задачи  в град Бургас. От нашите петокласници се включиха Виолета Кастрева, Иван Макавеев, Ива Рангелова и Александър Йорданов, а от  шестокласниците: Даниел Дамянов, Петя Георгиева, Ива Желязкова и Мария Илиева.
Във възрастова група от 9 до 12 клас във Варна се включиха 285 участника от 24 града на България, както и представители от Румъния. ПМГ Монтана бе представена от деветокласниците Йоан Йорданов, Диана Димитрова, Даниел Иванов, десетокласниците: Ана Даниелова, Цветелина Емилова, Дейвид Пламенов и единадесетикласниците: Виктор Петров, Костадин Диманов, Лорет Бориславова и Красимир Асенов.
От всички наши ученици най-добре се представи  Даниел Дамянов, който успя да завоюва трета награда в престижното състезание.