^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Участие в състезание „Аз мога тук и сега”

Ученици от ПМГ „Св. Климент Охридски” – град Монтана участваха в Националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога тук и сега” – град Девин, което се проведе от 24 до 26 април, 2015 година. В състезанието премериха сили над 350 ученици от цялата страна, като всички проекти се разработват на място в състезателния ден. 
Представители на нашето училище бяха: Нина Ценкова от 9 Б клас и Цветелина Ценкова от 10 Б клас – категория „Видеоклип”, Иванка Луканова от 9 А клас – категория „Графичен дизайн” и най-добре представилата се – Гергана Цветкова от 9 А клас, която се бори в категория „Компютърна презентация”. С отлично съчетание между технически показатели и представяне пред аудитория, Гергана намери място сред най-добрите и заслужено беше класирана в „Топ 10” в най-многобройната и оспорвана категория.
Бистра Цонева