^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Състезание по английски език

На 16.03.2013 г. в София се проведе националният кръг на състезанието по английски език за училищата-членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. В състезанието взеха участие 439 ученици от цялата страна. От Природо-математическа гимназия „Св. Климент Охридски“ Монтана участваха 8 ученици в различните нива на Европейската езикова рамка.

Всички се представиха много добре:
- Стефани Емилова Димитрова – 6 клас - 50 т. / 50
- Габриела Йорданова Иванова - 5 клас - 47 т./ 50
- Михаела Ивайлова Митева - 7 клас - 59.5 т. / 64
- Никола Цветомиров Цветков - 8 клас - 61.5 т/ 64
- Рая Ивайлова Дамянова - 10 клас - 39 т. / 45
- Марина Пламенова Тодорова - 9 клас - 60.5 т./ 81.5
- Мартин Валериев Иванов - 9 клас - 59 т./ 81.5
- Йордан Людмилов Йорданов - 11 клас - 87.5 т./ 90.5
Само 0.5 точки разделиха Йордан Йорданов от 11 „б“ от третото място, но шестокласничката ни Стефани Димитрова постигна максималния брой точки за ниво А1 !!! Браво, Стефи!
За доброто си постижение тя бе наградена с медал и грамота на Деня на Кеймбридж , проведен на 27.04.2013 г. в София.
Гордеем се с постиженията на нашите ученици. Техните резултати отново показаха, че обучението по чужд език в Природо-математическата гимназия е на високо ниво!!!