^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Две награди от конкурса „Радост на брега”

Два бронзови медала за ПМГ „Св. Кл. Охридски” спечели Иванка Луканова от IXА клас от международния конкурс на изкуствата „Радост на брега”, град Созопол, проведен през юни, 2015 година. В раздел литература гимназията бе представена и от Борислав Вълов от XIА клас, който участва с разказ. Иванка Луканова с преподавател по български език и литература Анна Амбова успя да впечатли журито с есето „Съединение”. Вторият медал е за компютърната рисунка „Спомен”, създадена с помощта на дизайн-таблет. Конкурсът „ Радост на брега“  е включен в  Програмата  на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавните и общинските училища за 2015 година.

Литературната награда е втора за месец юни за ученичката. На 6 юни в Столична библиотека тя участва в представянето на двуезичната книга „Завръщане във времето”, където е публикувана нейна приказка. Публикацията е награда за второ място в едноименния конкурс, организиран от Международна фондация „Митра” – благотворителна организация с идеална цел. Приказките в книгата са на български и английски език, илюстрирана е от талантливи деца в неравностойно положение, ще бъде разпространявана в България, САЩ и Канада. Иванка вече подари книги на свои приятели, за да подпомогне каузата – да бъдат подкрепени нуждаещите се деца не само финансово, но и да получат увереност в своите способности.

Бистра Цонева