^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Наш ученик – на първата СофтУниада

 

Първото издание на "СофтУниада - модерната олимпиада" се проведе на 9 и 10 януари 2016 г. в Софтуерния университет в София. СофтУниада е състезание по програмиране и разработка на софтуерни продукти. Над 500 студенти и ученици бяха регистрирани за участие, като до финала за представяне и защита на живо бяха допуснати най-добрите 45 проекти, селектирани от жури.

Антон Колов, ученик от 11а клас на ПМГ-Монтана, в отбор с Ивета Македонска от СМГ, се състезаваха в категория  “уеб разработка”, старша възраст (16+) и бяха допуснати до финалния кръг. Те представиха проекта си Codestairs. Проектът представлява интелигентна система заавтоматично събиране, анализиране и организиране на различни обучителни ресурси по програмиране от интернет.

Codestairs предизвика интереса на журито и беше поставен на пето място, изпреварвайки много проекти на студенти и ученици от цялата страна. Някои от най-големите софтуерни компании забелязаха Антон и неговата партньорка и ги спонсорираха, за да продължат да развиват проекта си и да помагат на ИТ индустрията чрез него.