^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Пореден голям успех на наш ученик

 

На 12 декември в Grand Hotel Sofia бяха отличени победителите в Национален младежки конкурс на тема "Опознай и сподели живото наследство на България". Сред победителите е й Димитър Бисеров Радославов, ученик от 9б клас от Природо-математическата гимназия "Свети Климент Охридски". Димитър е носител на ПЪРВА награда за разработката си за елемента, вписан в листа на ЮНЕСКО през 2014 г. – Традицията на изработка на Чипровски килими и ПООЩРИТЕЛНА награда за участието си в Националния младежки конкурс „Културното и природното наследство на България – да помислим днес за нашето утре”, който бе организиран от Български Дипломатически Институт.

 Награждаването беше част от Международен форум, посветен на 70-годишнината от създаването на ЮНЕСКО, във форума взеха участие страните от Югоизточна Европа. Димитър бе награден от г-жа Ирина Бокова, която е генерален директор на ЮНЕСКО.