^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

ПМГ”Св. Кл.Охридски” участва в състезанието Spelling Bee 2016

За трета поредна година учениците от 5,6 и 7 клас на ПМГ участват в националното състезание по правопис на английски език. Училищният кръг се проведе на 29 февруари в регионална библиотека 'Гео Милев'.В него се състезаваха 20 трудолюбиви «пчелички», които в продължение на няколко месеца учеха 500 думи от предварителния списък.Те показаха много знания по спелуване, демонстрираха умения за представяне пред публика и засилиха мотивацията си за изучаване на английски език.

Гергана Даниел Йорданова от 6 клас се класира на първо място. Тя спелува правилно думата thumb и победи Виктория Бориславова от 6 клас, която се класира на второ място. И двете ученички се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в Монтана, в актовата зала на гимназията. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София.
Всички учасстници получиха грамоти и предметни награди от организатора на състезанието.
В седмицата от 27.02 до 02.03 6500 ученици от 274 училища в България се включиха в оспорваната надпревара по спелуване на английски език.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието.