^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Национално състезание по ИТ – Благоевград, 25-26 март, 2016 г.

 

Успешно завърши Националното състезание по информационни технологии в Благоевград за участниците от ПМГ „Св. Кл. Охридски”. Учениците бяха подкрепени от училището и Съюза на математиците в България – секция Монтана. 

Състезанието е организирано от РИО – Благоевград, Югозападен Университет „Неофит Рилски” и 7–мо СОУ „К. Шапкарев“, Благоевград. Участваха ученици от 40 града на България и Делчево – Македония.  В журито се включиха преподаватели от Софийски Университет и Технически Университет – София. Най-добре се представиха седмокласниците Цветомир Илиев, Паолин Панчев и Никола Александров. Те спечелиха първо място в категория „Групов проект 5-8 клас” със своята разработка на тема „Умна планета”. Заданието представлява интегриран документ, съдържащ електронни таблици, презентация, анимация и текстообработка. В категория „Видеоклип 9-12 клас” гимназията бе представена от Антонио Ангелов – XIБ клас и Иванка Луканова – XА клас, която успя да влезе в „Топ 10” и зае 6-то място. Всички участници се включиха в обучение за работа с мултисензорни екрани с многоезичен софтуер, който представлява вградени приложения с образователни видеоклипове и интерактивни 3D модели, преведени на български и още 20 други езика.

 Бистра Цонева