^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Поздравления за Антон!

 

Когато хубавата идея се комбинира с много труд, нужните знания и подходящ партньор, успехът идва закономерно. Този път добрата новина е от Плевен.

 

 

За поредна година Антон Колов от 11А клас, съвместно с Ивета Македонска от СМГ участваха в Ученическата секция на Ученическия институт по  математика и информатика, проведена в Плевен в рамките на 45-та пролетна конференция на СМБ. Проектът “Codestairs” бе оценен подобаващо от журито и спонсорите на мероприятието. Антон и Ивета спечелиха Грамоти за Отлично представяне от УчИМИ и безплатно участие в триседмичната Лятна изследователска школа (ЛИШ) – мечта на всеки участник. Но това бяха само част от наградите… “Codestairs бе проектът, спечелил приза на VivaCognita+ за софтуерен продукт с приложение в образованието. Антон и Ивета, както и г-н Асенов, получиха специални плакети и грамоти. Има и още… Последва още една награда, този път от Софтуерния университет, връчена лично от г-н Светлин Наков. Антон и Ивета получиха ваучер за един безплатен семестър за обучение в Университета. Вярваме, че успешната серия ще продължи и очакваме достойно представяне и в Националната олимпиада, за чийто национален кръг проектът на Антон е класиран.

Водени от старата максима „По-добре късно, отколкото никога“, своя дебют в УчИМИ направиха и други двама наши ученика – Елизар Емануилов и Момчил Борисов от 11 клас. Техният проект представляваше игра – „Zombie Survival “. Елизар и Момчил получиха Грамоти за много добро представяне и се заредиха с амбиция за по-големи успехи следващия път. Те също очакват покани за Лятната школа на УчИМИ.