^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Резултати 7. Клас НВО ПМГ „ Св. Кл. Охридски“

 ПМГ „Св. Климент Охридски” е на първо място в областта.

            Успешно    завърши   националната   проверка    2016  година   7. клас.   В ПМГ  „Св. Климент Охридски”, град Монтана се обучават 29 седмокласници. Статистическата равносметка за постигнатите резултати е следната:

  

Български език и литература:

ПЪРВИ МОДУЛ НВО

РЕЗУЛТАТ

ВТОРИ МОДУЛ

РЕЗУЛТАТ

 

Отличен    

4

 

Отличен      

5

 

Мн. добър

19

 

Мн. добър 

23

 

Добър        

6

 

Добър           

1

Среден успех

Мн. добър

4,941

 

Мн. добър

5,150

 

Математика:

ПЪРВИ МОДУЛ НВО

РЕЗУЛТАТ

ВТОРИ МОДУЛ

РЕЗУЛТАТ

 

Отличен    

6

 

Отличен      

3

 

Мн. добър

15

 

Мн. добър  

17

 

Добър         

8

 

Добър        

9

Среден успех

Мн. добър

5,005

 

Мн. добър

4,723

 

        До този момент няма официална справка за средния успех  на национално ниво, за да се постигне точен извод каква е успеваемостта на учениците, спрямо останалите учебни заведения, НО не може да не се подчертае, че единствената пълна  шестица поматематика в областта е на Даниел Цветанов Дамянов – ученик в ПМГ „Св. Климент Охридски”. Среден успех по математика за НВО за област Монтана -  Среден 3,14, а от приемния изпит – Среден 3,03. Отличните оценки са само три и са на учениците от ПМГ.

Най – добър резултат по български език и литература в 7. клас ПМГ е постигнала Ива Иванова Желязкова – 93,50 точки от възможни 100.

 

С гордост обявяваме резултатите от НВО по:

 Английски език :  Отличен /5,72/

 Обществени науки и гражданско образование и религия :  Мн. добър/ 5,22/

 Природни науки и екология: Мн. добър /4,84/

            Оценката  Много добър”  е основателна причина за гордосткакто за учениците, така и за преподавателите в гимназията. Тя е доказателство, че в училището се получава много добра подготовка по всички дисциплини и всеки ученик може да направи конкурентен избор в предпочитаната област след дванадесети клас.