^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Награждаването на победителите от конкурса „Млади изобретатели”

На 23 септември 2013 г. се проведе награждаването на победителите от конкурса „Млади изобретатели” на фондация „Миню Балкански”. Събитието се проведе в София в  централата на Овергаз. Носителката на третото място Иванка Луканова, участник в клуб „Мултимедия” при ПМГ ”Св.Кл.Охридски” – Монтана, получи комплект контролери Raspberry Pi и две микрокамери.

Със своя проект „Дуелен диск” участничката представи идеята си за устройство, което да прожектира холографски образи на чудовищата от популярната игра Yu-Gi-Oh! Наградите бяха връчени на заседание на управителния съвет на Българската Стопанска Камара от г-н Сашо Дончев – изпълнителен директор на Овергаз и председател на БСК.