^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Децата на Монтана четат

Децата на Монтана четат. Това е неоспорим факт. Децата на ПМГ също четат, при това много. Само за лятото на 2013 година са прочели 581 книги! Това са данни от Маратона на четенето, проведен от Регионална библиотека „Гео Милев”. На 11 октомври се състоя награждаването на първите 20 финалисти в класирането. Първите две места вземат Огнян Цветков от 5 клас и Ива Иванова от 7 клас. Веднага след тях са Иванка Луканова от 8а клас, Мария Илиева от 5 клас, Иванка Георгиева от 5 клас и Анна-Мария Петрова от 5 клас. Участие взеха и други ученици от 5, 6, 7 и 8 клас. Поздравления заслужават Самуил Йошков от 10 б клас Борислав Вълов от 10 а клас.