^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Великденско математическо състезание

На 12 април 2014 в град Враца се проведе традиционното Великденско математическо състезание. ПМГ „Св. Климент Охридски” участва с 48 ученици от V до XI клас. В почти всяка възрастова група нашите ученици заеха призови места. На ПЪРВО  МЯСТО в V клас, с максимален брой точки, се класира Даниел Дамянов. Успехът му бе подкрепен и от Ива Желязкова и Петя Георгиева – съответно втори и трети резултат.

 VI клас изпуснахме само първото място, но веднага след него се подредиха шестокласниците  Десислава Радославова, Иван Цветанов и Георги Ивайлов. В VIII клас най-добре от ПМГ се представи Иванка Луканова, а в IX клас Тихомир Трифонов е трети. Поздравления за Виктор Славейков и Костадин Диманов от X клас, както и за окупиралите първите места наши единадесетокласници Десислава Божидариова, Цветослав Кръстев и Георги Александров.