^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

БЛАГОРОДСТВО

Уважаеми ученици и родители,
педагогическият колектив при ПМГ „Св. Климент Охридски” - Монтана в подкрепа на инициативата на  училища от цялата страна Ви призовава, ако възнамерявате да ни поздравите за първия учебен ден с цветя, да дарите предвидената  сума за бедстващите семейства от регион Монтана.
За целта на 15 септември във фоайето на гимназията ще бъде поставена специална кутия за дарения. Събраните средства ще се преведат в помощ на бедстващите райони чрез  БЧК .
Вярваме, че съпричастността към човешкото страдание е присъща на  учениците от нашето училище и техните родители.