^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Единадесето национално състезание по английски език

На 18 март в Хасково се проведе Единадесетото национално състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. В отбора  на ПМПГ”Св. Климент Охридски”бяха класиралите се на училищния  ни кръг  9 ученици:

Мария Костова и Мирослав Дамянов, 6 клас, ниво А1 на Европейската езикова рамка;

Петя Георгиева и Паолин Панчев, 8 клас, ниво А2 на ЕЕР;

Ния Истаткова и Антоан Георгиев, 9 клас, ниво B1 на ЕЕР;

Анжелика Стоянова и Емили Димитрова, 10 клас, ниво B2 на ЕЕР;

Йоан Георгиев,11 клас, ниво C1 на ЕЕР.

Резултатите от състезанието ще бъдат обявени през април, а награждаването на победителите ще е в Деня на Кеймбридж, на 22 април в София. Вярваме, че учениците ни са се представили достойно и тази година и че отново ще имаме класирани  на национално ниво.

Гергана Йорданова и Мария Костова са миналогодишните ни победители. Тази година в състезанието взеха участие 824 ученици от цялата страна.