^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Последни новини

ПЪРВА ВЪЛНУВАЩА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ JOBEU

 В периода 13-17 май 2019 година ученици от IX и X клас на ПМПГ „Св. Кл. Охридски“, с ръководители Марияна Стефанова, Юлия Първанова и Юлия Тимова, заедно с още 12 ученици от Испания и Германия участваха в международен обмен в Ангра де Хероижмо, Терсейра, Португалия по проект JOBEU (възможности за работа за млади хора в Европа). В началото на визитата учениците от четирите държави представиха своята  страна, град и училище. В следващите дни участваха в  разнообразни дейности, пътувания и наблюдения, които им дадоха възможност да се запознаят с някои характерни за острова професии и уменията, които са необходими, за да бъдат упражнявани.

Прочети още...

Поредна награда в областта на литературата

Месецът с най-българския празник - 24 май  -   е наситен с много постижения на наши ученици. С поредна награда  в областта на литературата е  Силвина Петрова от 9 "в" клас, спечелила второ място в националния конкурс за есе, посветен на Ботев, обявен от Община Козлодуй.

Прочети още...

Първо място в национален конкурс

Бенедетта Дженнаро от 5."б" клас завоюва първо място в Националния литературен конкурс "Да уловиш звезда, проведен в град Сливен. Стихотворението е публикувано в специалното издание с текстовете от конкурса.

Прочети още...

Ден на Земята в Регионална библиотека "Гео Милев"

На 22. април участници в групата по интереси "Млад биолог" с ръководил г-жа Мимия Докова отбелязаха Деня на Земята в Регионална библиотека "Гео Милев".

Ученици от 9г и 11в клас по атрактивен начин показаха любовта си към природата и това, че нейното опазване не е възможно без сериозно научно знание и отговорно поведение. Чрез презентации "Земята - наш общ дом" и "Биосферните резервати в България" младите биолози запознаха аудиторията с факторите, предизвикващи замърсяване на околната среда, както и начините за нейното опазване.

Прочети още...

Осмокласници от ПМПГ „Св. Кл. Охридски“ на състезанието „Аз мога тук и сега“

Ученици от ПМПГ „Св. Кл. Охридски“ премериха сили на състезанието по информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“, което се проведе от 19 до 21 април, 2019 г. в град Девин. Състезанието е за ученици от VIIдо ХII клас и се организира от представители на бизнеса в ИТ сектора, а в журито са експерти в областта на Web-дизайна, видеообработката и програмирането. 

Прочети още...

" Да събудим книгите"

С   представяне на любимите си книги 9"в" клас взеха участие в Регионалната седмица на четенето. 
Те заинтригуваха своите съученици с интересни резюмета и ги запознаха с различните жанрове в литературата.

Прочети още...

Copyright © 2019. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook