^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Последни новини

Зелено училище в с. Баня за Vб и VI класове

Страхотен финал на учебната 2018/2019 г. за учениците от Vб и VI класове

Успешна се оказа учебната година за учениците от Vб и VI класове. Всички деца завършват с отличен успех, който е резултат от положените труд и упоритост.

Прочети още...

Дейности на Клуб „Мултимедия“

Клуб „Мултимедия“ при ПМПГ „Св. Кл. Охридски“ е включен в заниманията по интереси в направление „Дигитална креативност“. Учениците от 5Б, 6, 8А и 8 Б клас, които участват в клуба, посетиха „ТехноМеджикЛенд“ в София. Там те имаха възможността да наблюдават съвременни технологии, да работят и играят с някои от тях. За един ден учениците  бяха в света на физиката, химията, математиката, виртуалната реалност, програмирането, компресията на данни, хардуера и роботиката.

Прочети още...

ПЪРВА ВЪЛНУВАЩА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ JOBEU

 В периода 13-17 май 2019 година ученици от IX и X клас на ПМПГ „Св. Кл. Охридски“, с ръководители Марияна Стефанова, Юлия Първанова и Юлия Тимова, заедно с още 12 ученици от Испания и Германия участваха в международен обмен в Ангра де Хероижмо, Терсейра, Португалия по проект JOBEU (възможности за работа за млади хора в Европа). В началото на визитата учениците от четирите държави представиха своята  страна, град и училище. В следващите дни участваха в  разнообразни дейности, пътувания и наблюдения, които им дадоха възможност да се запознаят с някои характерни за острова професии и уменията, които са необходими, за да бъдат упражнявани.

Прочети още...

Поредна награда в областта на литературата

Месецът с най-българския празник - 24 май  -   е наситен с много постижения на наши ученици. С поредна награда  в областта на литературата е  Силвина Петрова от 9 "в" клас, спечелила второ място в националния конкурс за есе, посветен на Ботев, обявен от Община Козлодуй.

Прочети още...

Първо място в национален конкурс

Бенедетта Дженнаро от 5."б" клас завоюва първо място в Националния литературен конкурс "Да уловиш звезда, проведен в град Сливен. Стихотворението е публикувано в специалното издание с текстовете от конкурса.

Прочети още...

Copyright © 2019. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook