^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

V клас

След първо класиране на ученици в V клас за учебната 2022/2023 година, няма свободни места!

ПМПГ

ДЗИ'2022-резултати

Зрелостниците от ПМПГ “Св.Климент Охридски“ - Монтана постигнаха на ДЗИ 2022 резултати, по-високи над средните за областта и страната. Иван Макавеев е с две оценки Отличен /6,00/ - по БЕЛ и по математика. С Отличен /6,00/ по математика и Отличен/ 5,89/ по БЕЛ е Виолета Кастрева. Отличните оценки общо са 19, въпреки промяната в скалата: 2 по Математика, 1 по Информационни технологии, 5 по Български език и литература, 9 по Английски език , 2 по История и цивилизация.

Поздравления за Иван Макавеев, Виолета Кастрева, Цветослав Илиев, Силвина Петрова, Гергана Йорданова, Ива Рангелова, Алекс Асенов, Виктория Цветанова, Мила Емилова, Анди Недялков, Григор Григоров, Виктория Младенова, Георги Иванов, Георги Рангелов, Сияна Севастиянова. 

Състезанието „Аз мога тук и сега“, 3 – 5 юни, 2022 г.

Ученици от ПМПГ „Св. Кл. Охридски“, Монтана се завърнаха от състезанието по информатика, ИТ и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“- eдинение от съмишленици, работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и учители от средното образование, основател и председател е Кристалин  Чавдаров – собственик и управляващ Киви дизайн. Състезанието се проведе в град Девин и в него се включиха над 400 участници.

Прочети още...

Награди за наши ученици

На 31.05.2022г. г-жа Трайка Трайкова, Началник на РУО-Монтана, награди Иван Макавеев от 12.,,в" кл. и Стефани Антонова от 10,,в"кл. за достойното им представяне на националната олимпиада по Български език и литература. Те се наредиха сред най-добрите ученици от София, Варна, Пловдив и други градове. Желаем им да покоряват още много върхове!

Прочети още...

„ Ден на отворени врати“- Окръжен съд Монтана

На 18.04.2022 година Окръжен съд – Монтана и Окръжна прокуратура – Монтана проведоха  информационна кампания  „Ден на отворени врати“, която премина под надслова „Открито за съдебната власт“. Ученици от 10 клас на Природо- математическа профилирана гимназия „ Св. Климент Охридски“ гостуваха в Съдебната палата и се запознаха с историята на съдебните органи в България и дейността на службите в съда. 

Прочети още...

Мат. състезание „Математика за всеки“

На 14.05.2022 г. ПМПГ „Св. Климент Охридски“ – Монтана ще бъде домакин на Математическо състезание „Математика за всеки“ за ученици от IVклас за град Монтана.

Регламент на състезанието може да видите на адрес https://www.mon.bg/bg/80

Заявки за участие се приемат в стая 204 на ПМПГ всеки работен ден от 26.04.2022 г. до 09.05.2022 г. от 09:00 до 17:00

,,Знаците, които говорят"

Така са наричани буквите от глаголическата азбука. За нейното значение, символика и лечебна сила говориха Теодора /8,,а,,кл./, Любомир и Виктория /8,,в,,кл./ в обобщителен урок, проведен на 13.04.2022 г. в зала ,,Европа" в нашата гимназия. 

Прочети още...

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook