^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Гордост

За пореден път възпитаниците на ПМГ „СВ. Климент Охридски” печелят национални награди в областта на  творческите изяви.

След като през 2013 г. учениците Теодора Тодорова от настоящия  шести клас спечели трето място  в Национален литературен конкурс: "Едно невероятно пътуване във времето”; първа награда и златен медал извоюва Емил Георгиев- ксилофон  на Национален детско-юношески конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба” с международно участие в Червен бряг; през настоящата учебна година  Георги Ивайлов от същия клас е на първо място в Националния конкурс за детско творчество  в категорията есе на тема:”Доброто”.

Още веднъж ЧЕСТИТО!

Част от есето на Георги

            Веднъж сънувах много интересен сън. В него аз бях най-доброто дете от всички. Още от сутринта започнах да правя добрини: помогнах на една непозната жена да намери адрес,който търсеше , спасих едно кученце от  гумите на кола.
            По пътя си поздравявах всички възрастни хора, които срещах и те ми отговаряха с усмивка.
            В училище се представих много добре и получих отлични оценки.
            Вечерта у дома помогнах на мама с вечерята и подреждането на масата, а след това измих всички съдове.
            Събудих се и разбрах, че това е само сън.
            Искам да бъда такъв, какъвто бях в съня ми.