^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Конкурс за компютърна рисунка „Зелен свят около нас“

Ученици от ПМГ „Св. Кл. Охридски“ взеха участие в международен конкурс за компютърна рисунка „Зелен свят около нас“, организиран от МОН, Национален дворец на децата, РИО – Видин и СОУ „Любен Каравелов“ – Видин. В конкурса се състезаваха над 450 рисунки от 12 държави в 3 възрастови групи. Във възрастова група 12-15 години Иванка Луканова от 8А клас спечели трето място и бронзов медал с рисунката си „Светът през парче стъкло“. Графичното изображение е създадено с дизайн-таблет и програмата Art Weaver. Сред най-добрите рисунки на изложбата се наредиха и тези на петокласниците Преслав Гаджев и Стефания Кръстева.