^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

УчИМИ'2014

С грамотa за отлично представяне беше отличен проектът по информационни технологии на ученици от ПМГ „Св. Климент Охридски“ в Четиринадесетата ученическа секция на УчИМИ към БАН, проведена в периода 2 – 5 април 2014 г. в курортния комплекс Боровец. Виктор Силвиев Кирилов от 11 клас и Кристиян Боянов Крумов от 12 клас  получиха грамота за отлично представяне. Кристиян, който е абитуриент, бе приет за студент с оценка 6,00 в избрана от него специалност на Факултета по математика и информатика на Пловдивски университет.

Кристиян и Виктор разработиха Система за създавене на презентации "Smartly".  Smartly е web базирано приложение за резюмиране на информация под формата на текст и нейното използване за направата на компютърна презентация. Smartly улеснява направата на презентации, като е нужно само да се въведе източник на информация. Проектът може да бъде намерен на адрес: http://smartly.info. Научен ръководител на проекта е г-н Красимир Асенов.

Авторите на проекта получиха покана за участие в Четиринадесетата лятна изследователска школа (август 2014 г.), като разноските им се поемат от Ученическия институт по математика и информатика.

За Виктор и Кристиян това е поредното признание. През последните 4 години те са редовни участници във всички сесии на Ученическия институт по математика и информатика (зимни и пролетни), като неизменно са носители на „Отлично представяне“. Вече три пъти те участват и в Лятната изследователска школа. И не само това… Само преди няколко месеца (декември) те спечелиха златен медал на Националния есенен турнир по информационни технологии "Джон Атанасов", проведен в София. 

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook