^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

УчИМИ'2014

С грамотa за отлично представяне беше отличен проектът по информационни технологии на ученици от ПМГ „Св. Климент Охридски“ в Четиринадесетата ученическа секция на УчИМИ към БАН, проведена в периода 2 – 5 април 2014 г. в курортния комплекс Боровец. Виктор Силвиев Кирилов от 11 клас и Кристиян Боянов Крумов от 12 клас  получиха грамота за отлично представяне. Кристиян, който е абитуриент, бе приет за студент с оценка 6,00 в избрана от него специалност на Факултета по математика и информатика на Пловдивски университет.

Кристиян и Виктор разработиха Система за създавене на презентации "Smartly".  Smartly е web базирано приложение за резюмиране на информация под формата на текст и нейното използване за направата на компютърна презентация. Smartly улеснява направата на презентации, като е нужно само да се въведе източник на информация. Проектът може да бъде намерен на адрес: http://smartly.info. Научен ръководител на проекта е г-н Красимир Асенов.

Авторите на проекта получиха покана за участие в Четиринадесетата лятна изследователска школа (август 2014 г.), като разноските им се поемат от Ученическия институт по математика и информатика.

За Виктор и Кристиян това е поредното признание. През последните 4 години те са редовни участници във всички сесии на Ученическия институт по математика и информатика (зимни и пролетни), като неизменно са носители на „Отлично представяне“. Вече три пъти те участват и в Лятната изследователска школа. И не само това… Само преди няколко месеца (декември) те спечелиха златен медал на Националния есенен турнир по информационни технологии "Джон Атанасов", проведен в София.