^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Карнавал

На 11.04.2014 година в Актовата зала на ПМГ „Св.Климент Охридски” се проведе традиционният карнавал в честна Международния ден на детската книга. Тази година имаше  голям брой участници , които бяха отлично подготвени и петчленното жури бе максимално затруднено в избора на най-добрите. 

Участниците се състезаваха в три категории:
Първата категория е за направа на карнавална маска, без ограничение на материали, цветове и форми;   Втората категория е за представянето  на герой от книга, филм или комикс. Участниците трябваше  да покажат умение не само в майсторски подбор на костюм, но и в демонстрация на актьорски талант.  
Третата категория за направа на артистичен грим пред очите на публиката е най-трудна, но тази година състезателите бяха най-много. Седемнадесет двойки, на различна възраст, показаха талант, който може да съперничи и на дипломираните гримьори в театрите. За доброто настроение на публиката в залата се погрижиха момичета и момчета, ученици от ПМГ, които имат талант да пеят и танцуват.