^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

ПРИЗИВ

"Природата! Тя е приказна магия, тя е вълшебница. Природата е нашият дом, хармония, красота." Тургенев

След като Старият бряст на Сливен стана Европейско дърво на 2014 г., в надпреварата за тази година участва красивият чинар от с. Арчар, обл. Видин.

"Историята на това дърво е история за един истински приятел, който от десетилетия стои като храбър боец и защитник на жителите на с. Арчар. Чинарът е част от техния живот - свидетел на селското битие, страничен наблюдател на дейността на читалището, ежегодно посреща малките първокласници в местното училище и изпраща вече порасналите випускници. Всяка неделя сгушва под сянката си множеството от седмичния пазарен ден и неизменно присъства като най-важен участник на традиционния арчарски събор „Илинден" и всички празнични събития", се казва в представянето на българското дърво на страницата на конкурса.

За чинара от с. Арчар може да се гласува на уебсайта на "Европейско дърво на годината 2015". Да гласуваме в конкурса прикании българският еврокомисар Кристалина Георгиева от своя Фейсбук профил.

 Клуб „Да съхраним българското” призовава всичкиученици и техните родители  да дадат своя глас за чинара от с.Арчар.