^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Най-големият урок в света

ПМГ стана част от „Най-големият урок в света” на тема: “Глобалните цели за устойчиво развитие”

 

ПМГ„Св. Кл. Охридски” - гр. Монтана отново даде заявка за успешен старт на новата учебна година с участието си в глобалната инициатива на УНИЦЕФ - „ Най-големият урок в света”.

 

На 29.09.2015г. учители и ученици от VI , X и XI клас участваха в тази инициатива с идеята да помогнат на планетата да се превърне в справедлива, здрава и устойчива. Целта на урока е да се популяризират новите Глобални цели за устойчиво развитие, подписани на 25 септември 2015 г. от държавните глави на над 100 страни членки на ООН, сред които и България. В своята универсалност те са предназначени за всеки човек, но и зависят от всеки човек! Сегашните ученици ще са тези, които ще бъдат двигател на промяната през следващите 15 години, какъвто е и обхватът на Целите (2015 - 2030 г.) Затова е важно те да научат „Най-големият урок в света“. Според УНИЦЕФ те са ПОСЛЕДНОТО поколение, което има шанса да спаси планетата от климатичните промени – и ПЪРВОТО, което би могло реално да премахне глада, дискриминацията, насилието навсякъде по света.

Учениците се запознаха с трите основни измерения на устойчивото развитие – икономическо, социално и екологично. Разрешаването на проблемите ще стане възможно, ако хората от различни страни постигнат всички 17 глобални цели. Необходимо е всички ние да се обединим, за да бъде нашата планета по-добро място за живеене.