^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Най-големият урок в света

ПМГ стана част от „Най-големият урок в света” на тема: “Глобалните цели за устойчиво развитие”

 

ПМГ„Св. Кл. Охридски” - гр. Монтана отново даде заявка за успешен старт на новата учебна година с участието си в глобалната инициатива на УНИЦЕФ - „ Най-големият урок в света”.

 

На 29.09.2015г. учители и ученици от VI , X и XI клас участваха в тази инициатива с идеята да помогнат на планетата да се превърне в справедлива, здрава и устойчива. Целта на урока е да се популяризират новите Глобални цели за устойчиво развитие, подписани на 25 септември 2015 г. от държавните глави на над 100 страни членки на ООН, сред които и България. В своята универсалност те са предназначени за всеки човек, но и зависят от всеки човек! Сегашните ученици ще са тези, които ще бъдат двигател на промяната през следващите 15 години, какъвто е и обхватът на Целите (2015 - 2030 г.) Затова е важно те да научат „Най-големият урок в света“. Според УНИЦЕФ те са ПОСЛЕДНОТО поколение, което има шанса да спаси планетата от климатичните промени – и ПЪРВОТО, което би могло реално да премахне глада, дискриминацията, насилието навсякъде по света.

Учениците се запознаха с трите основни измерения на устойчивото развитие – икономическо, социално и екологично. Разрешаването на проблемите ще стане възможно, ако хората от различни страни постигнат всички 17 глобални цели. Необходимо е всички ние да се обединим, за да бъде нашата планета по-добро място за живеене.

 

 

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook