^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Благодарствено писмо

Благодарствено писмо

от д-р Чавдар Иванов, Медицински университет - Плевен

Здравейте, скъпи мой будители, майки и бащи, скъпи мой учители. Измина доста време и признавам, не се обаждах, нито писах, както обещах, за което искрено съжалявам, но се надявам, че не ми се сърдите много.

В този ден поводът за празнуване е голям. Дипломирам се и не малка част от заслугата за това е Ваша. Пет незабравими години от обучението ми преминаха над различни видове учебници, посветих се на благородни каузи и най-вече се учих как да бъда добър човек. И всичко това се случи в едно голямо Училище в един неголям град – ПМГ „Св. Климент Охридски“, град Монтана.

Благодарен съм Ви, че ме учихте на полезни  науки, които използвам в ежедневието си.  Най-полезни са ми:  Биология, Химия, Български език, Английски език, Информатика и Немски език, но теоретичното им приложението би било невъзможно без Топография, Философия, Математика и История, а за практическото им приложение, голяма заслуга имат Физиката, Физическото възпитание, Рисуването и Музиката. Бих казал още благодаря, че ме научихте на предмета „ПМГ- Св. Климент Охридски“, които включва всичко по-горе и по-долу изброено. 

Едно от събитията, което няма да забравя е зеленото училище във Велинград - беше изпълнено с емоции, забавления и уроци, който друг път ще обсъдим . Докато английският език отвори огромен портал, които ме води до реализирането на възможности и мечти.  

Друг момент е  форумът „Наука на сцената“. От него разбрах, че Алхимиците са едни добри хора J, че науката има своите приложения, които могат да бъдат и забавни. По-грандиозен проект бе “From sky to tab”. Чрез него посетих Лондон, но по-важно е, че от тогава всеки път затварям кранчето, докато си мия зъбите.

 В този ред на мисли не мога да не спомнена с гордост, че съм член на Еко Клуб към ПМГ. По същото време поставихме първите кофи за разделно събиране на смет, изследвахме монтанските води за патогенни бактерии, апелирахме за опазване на вековни дървета, поставихме табели на връх Ком, залесявахме и дарявахме на домове за деца лишени от родителски грижи.  Изводите след подобни дейности са много и все положителни. 

 Други моменти, за които с радост си спомням, са участието ми в баскетболния отбор на ПМГ. Вярно, не бях звезда, но бях сред звездите на полуфинала във Видин, което ме радва искрено, даже и сега. Свидетел съм на основаването на Виво Монтана и малко желание ми липсваше, за да бъда част от оркестъра. Много се радвах на униформата, която с гордост носех из града. Сближих се с фелдшера на ПМГ, който като че ли усещаше нагласата и пръв ми подаваше насоки в аванс.

Скъпа класна – г-жа Докова, скъпи мой учители, директор, служители на ПМГ и не на последно място скъпи ученици – настоящи колеги,

природо-математическа профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ е гимназия, която предоставя качествено образование и подготовка за прием в университети в страната и чужбина. Също така изгражда обществено полезен манталитет, които е предпоставка за личностно и социално развитие.  

ПМПГ „Св. Климент Охридски“ е постижението, с което се гордея, никога няма да забравя и ще подкрепям винаги. 

NON SIBI SET OMNIBUS ( Не за себе си а за другите! ) е девизът на моята Алма матер, с който Ви поздравявам и сърдечно благодаря за успеха от взаимната ни работа.

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ, БЛАГОДАРНОСТИ, ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ, УСПЕХИ, РЕАЛИЗАЦИИ И ПОСТИГАНЕ НА ОЩЕ ПО-ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ.

 

Vivat ПМПГ „ Св. Климент Охридски“, Vivant professores !

 

 

 

Дата : 02.12.2016г.                                                             Искрено ваш:  Д-р Чавдар Иванов

Гр. Плевен 

Медицински университет - Плевен     

 

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook