^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Областен кръг на Международно състезание „Европейско Кенгуру”

Регионално управление на образованието Монтана

Съюз на математиците в България - секция Монтана

 ОРГАНИЗИРАТ

Областен кръг на Международно състезание „Европейско Кенгуру”

Европейско Кенгуруе най-масовото състезание по математика. Във всяка страна се провежда на родния език, като задачите са общи за целия свят.

Европейско Кенгуру е състезание с интересни и логически задачи, които на изискват сложни сметки и описания, а тестват логиката на учениците.

Съгласно Регламента на състезанието, участието на ученици от IVклас е без такса правоучастие и може да се използва при формиране на бал за прием в Vклас на математически и природо-математически гимназии.

Учениците, според възрастта си, са разпределени  в 8 състезателни групи: Iклас, IIклас, IIIклас,  IVклас, V-VIклас, VII-VIIIклас,  IX-Xклас, XI-XIIклас,

 

Краен срок за записване:        06.03.2017

Дата на провеждане : 18.03.2017

Начален час:11:00

Място: ПМПГ ” Св. Климент Охридски”

Продължителност: 90 минути

Такса правоучастие за учениците, които не са в IVклас : 7 лева

За информация:      0887236156 Стефчо Наков

                                     096 306 808 Вихра Якова