^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Ученици от ПМПГ посетиха Административния съд

На 1 март Административният съд в Монтана тържествено отбеляза навършването на 10 години от създаването и започването на дейността си  с проявата „Ден на отворените врати“. На събитието присъстваха и ученици от десетите класове на ПМПГ „Св. Климент Охридски“.

Те имаха възможността да се запознаят с работата на служба „Деловодство“ ,  служба „Съдебни секретари“ и да видят съдебните зали на Административен съд - Монтана.

Съдебният деловодител Нели Величкова им  разказа за същността на процеса по получаване на преписки, жалби, образуване на дело и изпращане на съдебни книжа, а при разглеждането на  съдебните зали бяха запознати с участниците в съдебния процес и протичането на едно открито съдебно заседание.

Председателят на Административен съд - Монтана запозна десетокласниците със създаването, структурата и функциите на съда. Съдия Евгениев даде конкретни примери от юридическата практика, свързани с актуални за младежите теми и подчерта, че всички административни актове подлежат на съдебен контрол, което е най-важната гаранция за защита на правата на гражданите и е изключително ефективна форма за осигуряване на законно работеща администрация.