^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Ученици от ПМПГ посетиха Административния съд

На 1 март Административният съд в Монтана тържествено отбеляза навършването на 10 години от създаването и започването на дейността си  с проявата „Ден на отворените врати“. На събитието присъстваха и ученици от десетите класове на ПМПГ „Св. Климент Охридски“.

Те имаха възможността да се запознаят с работата на служба „Деловодство“ ,  служба „Съдебни секретари“ и да видят съдебните зали на Административен съд - Монтана.

Съдебният деловодител Нели Величкова им  разказа за същността на процеса по получаване на преписки, жалби, образуване на дело и изпращане на съдебни книжа, а при разглеждането на  съдебните зали бяха запознати с участниците в съдебния процес и протичането на едно открито съдебно заседание.

Председателят на Административен съд - Монтана запозна десетокласниците със създаването, структурата и функциите на съда. Съдия Евгениев даде конкретни примери от юридическата практика, свързани с актуални за младежите теми и подчерта, че всички административни актове подлежат на съдебен контрол, което е най-важната гаранция за защита на правата на гражданите и е изключително ефективна форма за осигуряване на законно работеща администрация.

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook