^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Състезание по Информационни технологии в Благоевград - март, 2017 г.

От 17 до 19 март, 2017 г. в Благоевград се проведе IX Национално състезание по ИТ.  Състезанието е организирано от Община Благоевград, Регионалното управление на образованието в същия град, Югозападен университет “Неофит Рилски“ и VII СУ „К. Шапкарев“. Традиционно в него участват състезатели от град  Делчево, Македония.

Участниците от ПМПГ„Св. Кл. Охридски“ – Монтана  бяха подкрепени от Съюза на математиците в България, секция Монтана и от училището. Учениците от ПМПГ се състезаваха в категории „Групов проект“ – V-VIII клас и „Видеоклип“ – V-XII клас. Представителите на гимназията в отборната надпревара разработиха на място интегриран проект на тема „Реките в България“, съдържащ  електронни таблици, презентации и текстов документ. Екипът Цветомир Илиев от VIII A клас , Мари Луканова и Ваня Трайкова от  VI – клас заслужи 2-ро място, а Ивайло Петров, Георги Каменов и Борислав Васков от VI клас  -  3-то място.

В индивидуалната надпревара при видеоклиповете се състезава Михаил Ангелов от VIIIБ клас, който успя да влезе на финал със своя проект на тема „Енергията на планетата“. Михаил създаде атрактивен информационен видеоклип, представящ възобновяеми източници на енергия. В конкуренция с ученици от XI и XII клас, той зае престижното 5-то място.

Бистра Цонева

Copyright © 2018. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook