^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Състезание по Информационни технологии в Благоевград - март, 2017 г.

От 17 до 19 март, 2017 г. в Благоевград се проведе IX Национално състезание по ИТ.  Състезанието е организирано от Община Благоевград, Регионалното управление на образованието в същия град, Югозападен университет “Неофит Рилски“ и VII СУ „К. Шапкарев“. Традиционно в него участват състезатели от град  Делчево, Македония.

Участниците от ПМПГ„Св. Кл. Охридски“ – Монтана  бяха подкрепени от Съюза на математиците в България, секция Монтана и от училището. Учениците от ПМПГ се състезаваха в категории „Групов проект“ – V-VIII клас и „Видеоклип“ – V-XII клас. Представителите на гимназията в отборната надпревара разработиха на място интегриран проект на тема „Реките в България“, съдържащ  електронни таблици, презентации и текстов документ. Екипът Цветомир Илиев от VIII A клас , Мари Луканова и Ваня Трайкова от  VI – клас заслужи 2-ро място, а Ивайло Петров, Георги Каменов и Борислав Васков от VI клас  -  3-то място.

В индивидуалната надпревара при видеоклиповете се състезава Михаил Ангелов от VIIIБ клас, който успя да влезе на финал със своя проект на тема „Енергията на планетата“. Михаил създаде атрактивен информационен видеоклип, представящ възобновяеми източници на енергия. В конкуренция с ученици от XI и XII клас, той зае престижното 5-то място.

Бистра Цонева