^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Достойно представяне за ПМПГ на състезание на Американския университет в България

Гергана Цветомирова Цветкова от 11 А клас на ПМПГ представи гимназията на MultiTalent Quest, проведен изцяло на английски език, в Благоевград. Тя беше избрана сред 64-мата финалисти на първия кръг на състезанието, където успешно изрази себе си чрез креативно видео-CV и успешен онлайн тест по английски език.

След като беше поканена в кампуса на AUBG в Благоевград, възпитаничката на ПМПГ представи училището си по забележителен начин, демонстрирайки знания, таланти и умения по време на втория кръг на състезанието. Тя се състезава в трите задължителни дисциплини, две от които бяха отборни: Математика и аналитично мислене (CharisMATHic Analysis), Социално предизвикателство (SOCIAL CHALLENGE Hack) и Дебат (DEBATE, don’t hate). Въпреки трудната тема, която се падна на отборът й, те успешно успяха да защитят тезата си и да спечелят дебата.  На четвъртата дисциплина, която Гери избра – спорт (In the SPORTlight), се класира на четвърто място в общото класиране и на първо сред жените.

Организаторите на събитието от Американския университет в България изказаха специални благодарности на ПМПГ- Монтана за това, че насърчават учениците си да участват в проекти, развиващи креативността, критичната мисъл, способността за работа в екип и лидерските умения на младите хора.

Креативното видео CVза първия кръг можете да видите на: https://www.youtube.com/watch?v=jP712Yhvadk&t=260s