^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Национално състезание по ИТ и визуални изкуства „Аз мога тук и сега”

Ученици от ПМПГ „Св. Кл. Охридски” – Монтана взеха участие в Националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога тук и сега”, което се проведе в град Девин от 21 до 23 април, 2017 година.  През тази учебна година учениците се занимаваха в клуб „Мултимедия” по проект „Твоят час”. Участието е реализирано със съдействието на Община Монтана.

Националното състезание в град Девин се организира от представители на бизнеса в ИТ сектора, а в журито са експерти в областта на Web-дизайна, видеообработката и програмирането. Партнират Пловдивски Университет, Университет по библиотекознание и информационни технологии и Софтуерен университет.

Състезателите на ПМПГ – Монтана  премериха сили в три категории. Гергана Цветкова – XI A клас, Калоян Зарков – VIII Б, Паолин Панчев - VIII Б, Теодор Николов - VIII Б клас – се състезаваха в категория „Презентация”. Те трябваше да разсъждават по темата „За или против Facebook”. Гергана Цветкова се представи най-добре като успя да влезе с първи резултат по технически показатели в битката на финалите.

Задачата на участниците в категория „Видеоклип” беше изненада – заснемане на история с телефон в социалната мрежа „Instagram” по избрана чрез жребий тема. Представители на Монтана и нашето училище бяха Михаил Ангелов - VIII Б клас и Цветомир Илиев - VIII А клас.

Участниците в категория „Графичен дизайн” също бяха изненадани, трябваше да реализират своята задача с векторна графика. Имената на момичета, които работиха в тази категория са: Теодора Кръстева и Ивана Емилова от VIII Б клас и Иванка Луканова от XI A клас, която се класира в „Топ 10”. Ученичките работиха с програмите Corel Draw и Inkscape и дизайн-таблети. Наградата за класиране във финал е книга на Тери Пратчет и признаване на резултата от класирането за прием в Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Бистра Цонева

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook